Tarina

1952 oli suomalaisille monella tavalla merkityksellinen vuosi: Helsingissä järjestettiin kesäolympialaiset, koko maassa vallitsi olympiakuume, ja Armi Kuusela valittiin Miss Universumiksi! Sotakorvaukset oli saatu maksettua ja jälleenrakentaminen oli vauhdissa. Elämästä otettiin taas ilo irti. Samana vuonna lanseerattiin myös Lemon Juice & Glycerine.

1950-luvulla uskottiin, että ulkomailta tulleet tuotteet ovat laadukkaampia ja ”hienompia”. Sota-ajan säännöstely ja raaka-ainepula vaikuttivat asenteisiin, eivätkä kotimaiset tuotteet olleet yhtä arvostettuja. Siksi ajan hengen mukaisesti Lemon Juice & Glycerinelle annettiin ”hieno” ulkomaalainen nimi, vaikka tuote on aina valmistettu Suomessa.

Alkuperäistä Lemon Juice & Glycerine käsivoidetta myytiin alumiinituubissa, joka oli pakattu pahvikoteloon. Ensimmäiset vuodet Lemon Juice & Glycerine -käsivoidetta myytiin vain kemikalioissa, kuten kaikkia muitakin hygienia- ja kauneustuotteita siihen aikaan. Voiteesta tuli erittäin suosittu ja sitä käyttivät sekä hienostorouvat että työläisperheiden äidit.

Vuosien ja vuosikymmenien myötä Lemon Juice & Glycerine –tuotteita on myyty erilaisissa pakkausmuodoissa. Tänään se on kokonainen sarja tuotteita, joita yhdistää edelleen sitruunan raikkaus ja glyseriinin hoitavuus.

TUTUSTU TUOTTEISIIN