Vastuullisuus

Kaikki Lemon Juice & Glycerine -tuotteet valmistetaan Suomessa ja pyrimme toiminnassamme jatkuvasti kehittämään vastuullisuutta useilla osa-alueilla.

  • Pienemmät hiilidioksidipäästöt ja energiankulutus: Tuotteemme valmistetaan vihreällä sähköllä, joka on 100 % uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua⁠. Tehdaskiinteistössä on käytössä myös uusiolämpö, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 0 kg/MWh. Tuotantolaitoksen energiankulutusta on myös vähennetty mm. vaihtamalla valaistusta LED-valoihin sekä jäähdytysveden kierrätysjärjestelmällä, joka sekä säästää vettä että kerää siihen varautuvan energian talteen.
  • Vastuullinen tuotantotapa: Tuotantolaitoksellamme on ISO 14001:2015 -ympäristösertifiointi sekä ISO 9001:2015 -laatusertifiointi ja tuotantomme noudattaa kosmetiikan hyviä valmistustapoja ISO 22716:2007 -standardin mukaisesti. Tämän lisäksi olemme mukana Kemianteollisuuden Responsible Care -kestävän kehityksen vastuullisuusohjelmassa, jonka teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, työyhteisön terveys ja hyvinvointi sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö.
  • Kotimaisuus: Kaikki Lemon Juice & Glycerine -tuotteet valmistetaan Vantaalla, mikä tarkoittaa lyhyitä kuljetusmatkoja sekä työpaikkoja Suomeen⁠.
  • Kierrätettävyys: Käytetyt tyhjät pakkaukset voi lajitella muovinkeräykseen⁠.
  • Biohajoavuus: Lemon Juice & Glycerine -saippuoissa on biohajoava koostumus⁠.
  • Vegaanisuus: Suurin osa Lemon Juice & Glycerin -tuotteista on vegaanisia. (Kaksi tuotetta, Kantapäävoide ja Kosteuttava jalkavoide, sisältävät lanoliinia eli lampaanvillarasvaa.)

 

Kierrätysohjeet

Lajittele tyhjät Lemon Juice & Glycerine -tuotteiden pakkaukset muovinkeräykseen. Tässä tarkemmat ohjeet lajittelusta tuotetyypeittäin. Muovikeräykseen laitettavien pakkausten tulee olla tyhjiä, puhtaita ja kuivia.

  • Tuubipakkaukset: Tuubipakkaukset voi laittaa muovinkeräykseen.
  • Täyttöpussit: Tyhjän pakkauksen voi laittaa muovinkeräykseen. Irrota korkki ja pussi erilleen.
  • Pumppupullot: Tyhjän pullon voi laittaa muovinkeräykseen. Irrota vaahtosaippuasta ja kevyestä käsivoiteesta etikettikalvo erilleen. Pumppu ei sovellu sellaisenaan muovin kierrätykseen, koska pumpun sisällä on metallikierre. Lajittele pumppu energiajakeeseen.